sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Throwback: Loma Frankfurtissa

Meijän sisaruskolmikon vanhin, mua pari vuotta vanhempi isobroidi muutti about puoltoista vuotta sitten Franfurttiin (rakkauden perässä, true story). En iha digannu koko muuttoajatuksesta alkuun, broidi soitti taannoin mulle kesken työpäivän, ilmotti et irtisano ittensä just töistä ja muuttaa Saksaan ennen joulua, sit se jätti mut vaan sulatteleen asiaa ja laitto luurin kii. Veli tuntee siskon aika hyvin, isot muutokset ottaa aina aikansa ku prosessoin niitä poksumisteni kans, ja mitä tulee varsinki isobroidin tekemisiin, nii pikkusiskon näkökulmasta moni juttu ja isot päätökset on multa pois. Oli se sit muutto johonki tai aikanaan vaihtuvat muijafrendit, varsinki nuorempana koin et broidi oli paljo siistimpi sinkkuna ku sillo sillä oli enemmä aikaa mulle. Onha se kuitenki ollu aina läsnä mun elämässä ja näyttäny mulle skidistä asti kuin tääl ollaan.

Mut takas asiaan. Maaliskuun lopulla saatiin viimein aikaseks pikkubroidin kans ottaa suunnaks Saksan maa, se oli samalla peeveljen 26v synttärimatka. Vähä jännitti, en ollu aiemmi varannu ees lentolippuja ite, joku muu oli aina hoitanu ne ja kertonu aina kentällä mitä pitää tehä seuraavaks, mut se meni sit kuitenki iha kivasti ja päästiin onnistuneesti matkaan. (fyi, päästiin takaski iha mallikkaasti :D )

Freesinä aamulennolla viel nauratti

Frankfurtista ei ollu ennakkoon oikee mitää havaintoo. Mietittiin vasta lentokoneessa et mitähä kaikkee siel onkaa, ennakko-odotuksia ei paljo ollu, paitsi et tiiettiin et tullaan juomaan ja syömään t o d e l l a hyvin reissun aikana. Suoriuduttiin lentokentältä nakkaamaan kamat broidin ja kälyn kämpälle, naukattiin vähä skumppaa ja lähettiin tsekkaamaan minkälaisessa mestassa seuraavat muutamat päivät oikee heiluttas. Metsästäjän lautanen, viittä eri lihaa ja tuhat kiloo hapankaalia,
 ja äpflvinea, ofc.


Päivän mittaan kävi kuitenki ilmi et muutaman tunnin yöunet, lento ja snadi (okei, 1h, mut kuitenki) aikaero verotti nuppia aika hyvin. Uni maitto heti ku sille anto vaa luvan. Seuraavat päivät meni huomattavasti virkeemmissä merkeissä ja pikkuhiljaa saksankieliki (6v sitä opiskelleena pitäs olla varmaa hyväki kielipää, mut opiskelutraumat on piilottanu meitsin saksan taidot aika syvälle johonki) alko löytyy, tosin se kiers vähä mutkaa: suomi-ruotsi-englanti-saksa reitillä aina. Eikä se ollukaa nii kamalaa sit, vaik peruskoulumaikkojen naamat ja nillitykset muistuki mieleen aika nopee samalla :D


Yks ilta suunnattiin ns.viinimessuille tai -markkinoille tms. Mul oli odotuksena siis tori, jossa ois ollu jotai viinimeininkejä. Mut ei, siel meit ootti tivoli! ISO TIVOLI! Iha ku ois ollu Lintsillä, mut hurjan paljon siistimmällä vaa, ja siel väleis oli terdejä ja drinkkikojuja. I H A N M I E LE T Ö N T Ä ! Olin nii kikseissä ja häkellyksissäni, et en oikee ees tajunnu. Nii monta siistiä asiaa samassa paikassa! Mindblowing! Ois ollu kaikennäköstä  vempainta ja härveliä, mut ku korkeet paikat vähä jännittää ja muutenki oli nii hurmio päällä, nii päädyttiin meneen törmäilyautoihin koko porukalla. Mikä oli taas iha vitsin siistiä, koska Suomessa törmäilyautoilla ei saa törmäillä, ja pitää ajaa vaan tiettyyn suuntaan ja väistää muita. Mut eipä täällä! Jengi tuuppi ja törmäili, yllätti takaapäin ja teki kimppahyökkäyksiä. Nauroin nii paljo et itketti, kiljuin minkä ehin, tukka heilu silmillä ja hame kipus johonki vähä liian ylös ku yritin pysyy siin kyydissä. Jälkeenpäin löysin sit turvavyön jolla oisin pysyny ehkä vähä paremmin kärryillä, enkä vältsil ois ehkä näyttäny siltä et oon oikeesti saanu aikamoista kyytiä :D. Mut ai jestas, se oli niin siistiä!!

Pikkubroidin synttäreitä vietettiin lauantaina. Alotettii skumppa-aamiksella (niinku joka aamu öhöm), käytiin Frankfurtmuseossa, joka oli ihan superavartavaa ku ei tienny kaupungin historiasta alkujaan mitään (esim et 98% koko kaupungista on sodan jälkeen rakennettu uudestaan, ku vaan 2% rakennuksista on säilyny ehjänä pommituksilta. Järkyttävää.), poukkoiltiin pitkin poikin viinimarkkinoilla ja ympäriinsä turdeillen ja illalla käytii viel safkaamassa ja drinksuilla.

RÖMER. Frankfurtin arkkitehtuuri on nii moninaista.
Tää kirkko viehätti mua ihan kipeenä.
11000 Frankfurttilaista kuoli toisen maailmansodan aikana, kuka Auschwitzissa kuka jossai muualla.
Kaikkien kuolleitten nimet, syntymä- ja kuolinvuosi ja kuolinpaikka on esillä
tyhjää hautausmaata kiertävässä muurissa. Ne mitkä on saatu selville siis. Vetää hiljaseks.

Broidi 26v ja asianmukaset synttäridrinkit

Pikkuveli-Sisko-Isoveli, aka Karhukopla <3
Sää salli meitä muute iha kivasti, mut synttäreitten jälkeisenä päivänä sato vettä k o k o päivän. Päädyttiin möllöttään inessä, käytii heittää pieni kävelylenkki lähimestoilla ja hakeen take away safkaa. Ihanan iisiä <3

Vikana päivänä pakattiin kamat valmiiks heti aamusta, käytii hakeen laukkujen täytteeks vähä kuplajuomatuomisia kotiin, ne on Saksassa nii jäätävän halpoja et harmitti melkeen et laukkuun ei mahtunu ku rajallinen määrä. Koska lento lähti vasta illalla, eikä meijän tarvinnu olla kentällä viel moneenmoneen tuntiin, nii mentiin tsekkaan Frankfurtin eläintarha, joka oli iha broidin kämpän vieressä. Oltiin kävelty sen ohi monta kertaa reissun aikana ja kelattu oisko se auki. Oliha se. Hauskaa oli jo pelkästää ku mentii ostaan sisäänpääsylippuja. Myyjäsetä kysy mistä me ollaan kotosin, ja ku iskettiin Suomikortti tiskiin nii se osottautu ihan valvataks Nightwish-faniks :D. Hahahh. Huippua. Mut mitä eläintarhaan tulee nii otin pikku kiksit sielläki. Se oli tosi intiimi, pienempi ku Korkeasaari, mut minkää eläimen luo ei tarvinnu kävellä iha hulluu matkaa niinku yleensä, aitausten reunat oli yllättävän matalat (jopa huolettavan) ja funailin välillä et kuinkaha Madagaskarmeiningillä (se leffa you know) ne vetää öisin siellä. Siinä missä meillä on suojapleksi, häkkikalterit ja viel aita et ei katota liian läheltä, nii tuol oli yks niistä elementeistä. Kuumotti kattoo leijonaaki vaa suoraa ikkunan läpi, ja sarvikuonon kans ois voinu tyyliin heitää high-fivet jos se ois ollu vähä sosiaalisempi kaveri. Enne kentälle menoo metsästettiin viel reissun vikat ja ekat Flammkuchenit kitusiin. Se on vähä niinku pizza, ohut taikinalevy jossa on päällä creme fraichéa, ja täytteet nakattu siihe päälle. Olin nii tukossa et otin muka kevyemmän rucola-tomaatti-mozzarella version, broidi taas veti oikein hyvän lihasamman versen. Ja Äpfelvine. Tietysti. 

Kävin muute broidin lautasella x)
Niinku pläänittiinki, reissussa tuli syötyy ja juotuu hyvin, kroppa ei kans ehkä iha kestäny sitä ruokavalionmuutosta minkä se sai kokea ku aamusmoothiet ja päiväsalaatit vaihtu yhtäkkiä kuplivampaan juomaan ja rasvasempaan ja raffimpaan ruokaan. En valita. Sekä makuelämykset et maiseman vaihtaminen, sekä hengailu laatuseurassa velikultien ja kälyn kanssa teki hyvää. Omiin arkiasioihin sai uutta perspektiiviä, solmussa olleet asiat selkeyty ja ennenkaikkee mieli ja koko muija lepäs. Onnistunu loma! Danke schön!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti