tiistai 9. lokakuuta 2012

Cakescakescakes!

Toi edellinen aroniamustikkakakku aiheutti kevyen flippauksen, ja kakkutehtailu otti uutta tuulta (vai onkse tulta?) alleen. Koska frendit toimii mainiona tekosyynä kakkumaakaroinnille, oli kiva pyöräyttää parit tekeleet  parin päivän sisällä. Toinen sitruuna-vadelmarahkakakku tuhottiin frendin kans sunnuntain kirkkaana dagen efterinä, ja ihana pätkisjuustokakku kulkeutu duuniin duunikavereitten tuhottavaks. Nyt on vast tiistai, joten voi olla et loppuviikoks syntyy jotai supervisioo ja pakottavaa tarvetta pyöräytellä jotai testikappaleita.

Sitruunavadelmakakku

pohja:
6-8 digestivekeksiä muruina
25g margariinia sulatettuna
(vuoka 18cm halkasijalla)

täyte:
2,5dl flora vispiä
1 prk sitruunarahkaa
½ sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu
4 liivatelehteä
vadelmia (pakastevadelmat toimii hyvin)

*Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen
*Murusta keksit, sulata margariini ja sekoita ne keskenään mössöksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle
*Vatka kerma ja lisää sekaan rahka ja raastettu sitruunan kuori
*Kuumenna sitruunasta puristettu mehu ja liueta pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liuos täytteeseen kapeana norona koko ajan sekoittaen
*Kaada osa täytettä keksipohjan päälle, heitä väliin vadelmat ja kaada loppu täyte niitten päälle. Vadelmat voi myös miksata suoraan täyteseokseen jos niikseen haluttaa
*Anna hyytyä yön yli jääkaapissa

Pätkiskakku

pohja:
sama kuin ylemmässä

täyte:
2,5dl flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 pss pätkis mini bitessejä pilkottuna
2 valkuaista vatkattuna
4 liivatelehteä
liraus vettä, tai kahvia, tai kaakaota, tms


*Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen
*Tee pohja samallalailla kuin ylemmässä kakussa
*Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan juusto ja pilkotut pätkikset
*Kuumenna neste (ite käytin jotai jotai suklaakahvijuttua) ja liota liivatteet siihen, kaada kapeana norona täytteen sekaan
*Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää täytteen sekaan kevyesti nostellen (ei raisua sekotusta, muuten katoaa kuohkeus)
*Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja hyydytä yön yli

Aew, pakko päästä kokkaan koht lisää jotai jo. Can't wait. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti