sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Cake-experiment

Mun mielessä on kummitellu pitkään aroniajuustokakku, tai sen tekeminen lähinnä. Tää lähti siitä et mutsi antaa aina ihan mielettömästi hilloja mukaan ku niillä käy visiteeraamassa, ja ku mä en niitä oikee osaa käyttää normiarjessa mihinkää nii kokeilin kuin ne toimis kakun täytteenä. Aronian käyttö vähä jännitti, ku se on luonnostaan nii hapan, joten pistin sekaan vähä mustikkahilloo ja valkkasin viel mascarponen tuomaan lisämakeutta. Iha turhaa jännitti, sama ois ollu käyttää rahkaa tai tavallista tuorejuustoo, hillossa on itessään nii paljo sokeria että se kumoo tuon pelätyn happamuuden pois. Mietin jo kakunteon jälkeen vatkaimia nuollessa (hihihh), et mustikan vois korvata sitruunalla ens kerralla. Mut se jää sit ens kertaan, on tää hyvä näinki :)


Aroniamustikkakakku

pohja: (vuoka 18cm)
6 digestivekeksiä
25g margariinia

täyte:
2,5dl kermaa
1 prk mascarponea
3dl aroniahilloo
1dl mustikkahilloo
4 liivatetta
liraus marjamehua tai vettä

*Sulata margariini ja murusta keksit, sekoita mössöksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle
*Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen
*Vatkaa kerma vaahdoksi
*Lisää vaahdon sekaan mascarpone ja hillot (jos käyttää marjoja hillon sijaan, niin sokeria kantsii lisätä oman maun mukaan)
*Kuumenna mehu/vesi ja liuota liivatteet siihen, kaada norona täytteen sekaan
*Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa yön yli
*Koristeluun mitä ikinä itteensä huvittaa, tällä kertaa päälle kaatu kuningatar vauvanruokasose purkki kun marjoja ei pakkasesta tähän hätään löytyny

To be continued :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti