perjantai 11. toukokuuta 2012

28v


Ihan vitsinä lahjoi!!

Synttärit on aina vuoden paras päivä, sen lisäks et saan kokoon kasan frendejä (ja siinä sivussa lahjoja :D ), ni saan leipoo luvan kans vaik mitä ihanuuksia. Kokeilevassa keittiössä oli tällä kertaa tarjolla väärinpäin tehty voileipäkakku, aurajuustokierteitä, tuulihattuja kahella eri täytteellä ja salmiakkisuklaakakku. Voileipäkakku oli ainut minkä ohjetta seurasin jotenki orjallisesti, idea oli mulle iha uus ja ekakertalaisena jännitti kuin käy jos rupeen enemmän sooloilemaan. Mut hyvä tuli, vaik lopulta kuitenki tein pienii variaatiota alkuperäsestä poiketen :)


Pieni fiba vaa kävi leivonnaisten todistusaineiston ottamisten kanssa, melkeen kaikki oli jo syöty ennenku havahduin siihen että oon unohtanu kuvata ne :D. Mut tää tarkottaa vaa sitä et näitä pitää leipoo toisenki kerran.

Keikautettu kinkkukakku:
Koristeluun kirsikkatomaatteja ja oliiveja

Täyte:
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 dl kuohukermaa
1 rs piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
mausteita: mustapippuri ja provencen yrttiseos
½ dl vettä

En ees rupee kirjottaan ohjetta, kaikkine kuvineen sen tajuu parhaiten täältä :)

Skumppalasin takana häämöttää
salmiakkisuklaakakku :)
Salmiakkisuklaakakku
Pohja:
16 kpl kaurakeksejä
75g margariinia

Täyte:
2,5dl vispikermaa
1 pkt mascarponea
1 prk pehmeetä maitorahkaa
1 levy tummaa suklaata sulatettuna
1 pss turkinpippurirouhetta
4 kpl liivatelehtiä
2 valkuaista

*Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla
*Murenna keksit ja sulata margariini, yhdistä seokseksi ja taputtele vuoan pohjalle
*Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen
*Vatkaa kerma, heitä sekaan mascarpone ja pehmee maitorahka (normiki käy, mut pehmeellä tästä tulee pehmosempaa :) )
*Sulata suklaa, anna jäähtyä vähän ja lorota kermajuustorahkaseokseen sekaan. Kaada sekaan myös turkinpippurirouheet.
*Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele mukaan seokseen
*Liota liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa nestettä (tähän käy maun mukaan mikä vaan, ite taisin mennä vesitilkalla), ja sekoita kapeana norona valuttaen seoksen sekaan.
*Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, muutama tunti riittää mut yön yli on viel parempi.
*Voila! Enää koristelu ja kakkuihanuus on valmis nautittavaks!

Ihanii!

Tuulihatut

100 g voita tai margariinia

3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa




*Mittaa voi ja margariini kattilaan (kyllä, samaan aikaan), kiehauta siihen asti et margariini on sulanu kokonaan. (ps. teräskattila on paras, sitä voi käyttää sit vatkateski ilman et tarvii kikkailla  astian vaihtojen kans)

*Ota kattila liedeltä, lisää sekaan jauhot yhdellä kertaa ja sekoita esim. puulastalla tasaseks mössöks.
*Lisää munat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen taikinaa perusteellisesti. Viimesen munan yhteydessä lisää sekaan leivinjauhe.
*Lusikoilla leivinpaperille nostellut tuulihattuköntsät on nättejä kans, mut nättejä niistä tulee myös ku ne pursottaa pursottimella käyttäen isoo pursotinpäätä.
*Uuni 200'c, 25-30 min, mitä isompi hattu, sitä pidempi aika ja toisinpäin. Älä avaa uuninluukkua kesken paistelun, muuten tulee pelkkiä hattuja eikä tuulihattuja ;)

Täyte vaihtoehtoja on yhtäpaljon kun ite jaksaa keksiä, ite täytin hatut tällä kertaa kermavaahdolla ja Nutellalla, sekä kermavaahdolla ja Lemon Curd mössöllä (jonka ostin kaupasta, ens kerralla teen sen ite :) )

Kemut oli ihanat! On ihana olla taas vuoden vanhempi! 28v! Kiitti kaikki murut ketkä olitte paikalla, ja neki ketkä ei päässy juhlistuksiin mukaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti