sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Suklaamoussekakku

Sain taas hyvän syyn vähä jauhopeukaloida, ku oltiin sovittu tapaaminen serkkuporukan kesken. Aattelin täl kertaa tavanomasista tavoista poiketen ottaa täytekakkupohjan haltuun ja paistaa pohjan uunissa, sen lisäks jätin liivatelehdet täl kertaa rauhaan. Kakku synty improvisoidessa ja fiilistellessä mikä toimis ja mikä ei.
Käytin 18cm halkasijan vuokaa, ettei muka menis taas ihan överiks :)

Pohja:

2 munaa
½dl sokeria
½tl vaniljasokeria
½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta

*Pistä uuni lämpiämään 200'c ja korppujauhota/kaurahiutaleita kakkuvuoka valmiiksi
*Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi
*Lisää vaahtoon siivilän kautta keskenään sekoitetut kuivat ainekset
*Kaada taikina käsiteltyyn vuokaan ja paista uunissa n.20-25min

Kakun täytteisiin meni seuraavia aineksia:

1 prk Jam It - Mangohilloa
2,5dl Flora vispikermaa
1 prk Valion vaniljarahkaa
6 kpl Fazerin suklaapatukoita (maitosuklaa, tummasuklaa, fazerina)

kostutukseen Baileys Coffeeta maidolla jatkettuna

koristeluun pötkö marsipaania ja sulatettu Fazer maitosuklaapatukka

*Täyte oli niinkin helppo tehdä, että kerma vatkattiin, sekaan sekoitettiin rahka, ja patukat sulatettiin ja lisättiin sinne sekaan. 
*Leikkasin kakkupohjan kolmeen kerrokseen, kostutin jokaisen päällipuolelta baileysmaidolla, seuraavaksi laitoin kerroksen mangohilloa, ja lopuksi roiman kerroksen suklaamoussetäytettä. 
*Kun kaikki levyt käsittelee näin ja kasaa kakun, jää päällimäiseksi moussekerros. 
*Annoin kakun jähmettyä jääkaapissa tovin, ennenkuin kaulin päälle koristeeksi marsipaanilevyn. Suklaakoristelut tein vasta hetkeä ennen kakun tarjoamista.


Se mikä tässä meni vähän pieleen, oli suklaan määrä. Veikkaan että 3-4 patukkaa olisi ihan tarpeeksi, nyt tästä tuli vähän ällömakea. Mut tällai kokeilukakkuna oli kyl yks parhaista taas, vaik ite sanonki :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti