sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Cakes cakes cakes..

Tää viikko on ollu oikee kakkujen viikko, mikähän ei tietysti mua haittaa, kakkujen tekeminen on nii ihanan terapeuttista :)

Eka tein duunikaverin pojan nimppareille tuplasuklaasitruunakakun, joka aiheutti oman haasteensa siinä et sen piti olla liivatteeton ja maidoton. Ja koska tietysti halusin tehä jymäkän hyydykekakun ni piti miettii muutaman kerran mitä siihen vois laittaa. Omasta päästä kuitenki synty seuraavanlainen kakkuohje:

Liivatteeton ja maidoton tuplasuklaakakku

pohja valmis
Pohja
200g Kaurakeksejä
75g margariinia

Täyte 1
130g Valkosuklaata
1 prk Sitruunarahka
100g Tuorejuustoa
2 valkuaista
2,5dl kermaa

Täyte 2
150g tummaa suklaata
1 prk vaniljarahkaa
100g tuorejuustoa
2 valkuaista
2,5dl kermaa.

ekan täytteen jälkeen
*Tee pohja, murusta keksit, sulata margariini, ja yhdistä ne keskenään. Painele kakkuvuoan pohjalle tasaisesti ja pistä toviksi jääkaappiin kovettumaan
*Tee täyte. Vatkaa kerma, lisää sekaan rahka ja tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa, anna sen jäähtyä hetki ja lisää kerma-rahka-juustoseokseen. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa vaahdoksi ja nostele muun täytteen joukkoon. Sama ohje pätee kummankin täytteen tekemiseen.
*Kaada täyte 1 keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Ite tein toisen täytteen vasta seuraavana päivänä, mutta varmasti lyhyempikin kovetusaika riittää.

Täst tuli hyvä! Vaik jännittiki et kuin muijalle käy ku liivatteen kanssa ei pääse pelleileen. Kaikki kakkuki meni, niin nimpparisankari kun muut vieraatki tykkäs kovasti :). Unohin vaa ottaa valmiista tekeleestä kuvan kaiken tohinan keskellä, jäi kaiken kakkuilun lomassa mielestä se.


Eilisille etkoille ennen The Soundsin mieletöntä keikkaa, tein tytöille herkuks vadelmavalkosuklaakakun. Tää on mun mielestä ihana, oon tehny eri variaatioilla ennenki tätä ja aina se muistuttaa syöjäänsä kuinka makuhermoja kutkuttava se onkaa :).

Vadelmavalkosuklaakakku

Pohja
kaurakeksejä muutama
25g margariinia

Täyte
200g pakastevadelmia
130g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
2 valkuaista
liraus vettä tai marjaisaa mehua (liivatteita varten)
3 liivatelehteä

*Iha eka kantsii laittaa liivatteet likoomaan kylmään veteen
*Pohja tehään samallalailla ku ylemmänki kakun :)
*Täytteeseen taas vatkataan eka kerma vaahdoks, sekaan laitetaan sekotellen tuorejuusto, vadelmat ja sulatettu valkosuklaa
*Kuumenna mehu/vesi kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet siihen, anna nesteen jäähtyä hetki ja kaada sitten norona taikinaan kokoajan sekoittaen
*Vaahdota valkuaiset ja lisää ne nostellen täytteen sekaan.
*Kun seos on tasaisen näköistä, kaada se vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Täst tuli ihanan mousseinen, johtuen ilmeisesti liivatelehtien vähyydestä. Tossa kuvassa kakku näyttää iha vitsin korkeelta, mut tein sen siis pienimpään irtopohjavuokaan mitä kaapista löyty. Vuoraan noi vuoat aina leivinpaperilla ennenku pistän sinne mitään, jo senki takii et se helpottaa tiskaamista (joka on mun inhokki kotiaskare >:( ), plus et se kakku lähtee kivammin irti myös sit siitä vuoasta eikä reunoista tuu nii  röpelöiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti