sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Cupcakeja

Meil on vanhojen opiskelukavereitten kans iskostunu semmone tapa et nähään säännöllisen epäsäännöllisesti sunnuntaisin aina jonku luona, ja se kenen luona ollaan ni houstailee sit jotai naposteltavaa sinne. Täl kertaa oli mun vuoro, ja ku oli ollu puhetta cupcakeista (aka muffinssit :) ), ni innostuin sit vähä aiheesta ja tehtailin tarjolle viittä erilaista. Tuntu et viime leivontakerrasta on iha hirmu pitkä aika, joten sormet syyhys ja ideoita makuvaihtoehtoihin oli paljon. Homma lähti oikeesti vähä lapasesta, meinasin tehä kuudennenki erän viel mut onneks aika ei riittäny tuplasuklaaunelmiin. Ens kerral sit :)

Tarjolla oli kolmee suolasta lajiketta ja kahta makeeta.
Suolasina vaihtiksina oli kinkkuaurajuustocupcakeja, välimeren cupcakeja ja vuohenjuustocupcakeja.


Välimeren cupcaket
3,5dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150g fetaa
1 prk mustia oliiveja viipaloituna
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (otin valmiiks kuutioituja, ei menny sotkemiseks :) )
basilikaa, maustetta tai pussista
4 kananmunaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien purkin öljyä
*VINKVINK: aurinkokuivattuja tomaatteja saa basilikaöljyssä valmiina, kaks kärpästä yhellä iskulla*

Pilko feta pieniksi paloiksi, ja puolita oliivit
Sekoita keskenään tomaatit, oliivit ja feta. Säästä aurinkokuivattujen tomaattien öljy
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa
Lisää joukkoon feta-oliivi-tomaatitseos 
(ja jos käytät erikseen basilikaa, niin pienemmäksi revityt basilikanlehdet tai mauste
Sekoita kananmunat, jogurtti ja öljy tasaiseksi seokseksi
Yhdistä molemmat seokset ja laita muffinssivuokiin
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia



Kinkkuaurajuustocupcaket

4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
½ tl suolaa 
2 dl maitoa 
2 kananmunaa 
75 g sulatettua voita 
100 g savukinkkua rouhittuna 
100 g aurajuustoa murusteltuna 
1 sipuli pilkottuna 
½ tl mustapippuria 

Sekoita kuivat ainekset sekaisin omaan kulhoon
Vatkaa eri kulhoon sekaisin maito, munat ja sulatettu voi
Sekoita kinkku, aurajuusto, pilkottu sipuli ja mustapippuri sekaisin vielä omassa kulhossa
Sekoita muna-maito-voiseoksen sekaan kuivat ainekset, vatkaa tasaiseksi
Lisää seokseen täyteainekset
Annostele muffinssivuokiin
Paista +200 asteessa n. 20 minuuttia. 


Vuohenjuustocupcaket
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
75 g voita


Pieni sipuli
100 g vuohenjuustoa
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä


Pilko sipuli, vuohenjuusto ja tomaatit (ellei oo valmiiks pilkottuja) oman mielen mukaan siivuiksi tai kuutioiksi, sekoita pilkotut ainekset keskenään
Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
Vatkaa munat, piimä ja sulatettu voi
Lisää sekaan jauhoseos kokoajan hiljalleen sekoittaen
Sekoita joukkoon lopuksi täyte
Jaa taikina muffinssivuokiin
Voit lorauttaa vähän öljymarinadia jokaisen muffinin päälle
Paista uunissa +200 asteessa 20-25 minuuttia


Makeina vaihtiksina oli sit minttusuklaacupcakeja ja suolapähkinä-nougat-suklaa-cupcakeja. Tein kumpiaki ekaa kertaa, ja ne oli ihan TAIVAALLISIA.


Minttusuklaacupcaket

1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Koristeluun
kermavaahtoa ja nonparelleja/strösseleitä

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri
 Lisää munat yksitellen
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa
Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. 
Paista 225 asteessa 12-15 min
Anna jäähtyä ennen kermavaahdolla koristelua, muuten käy köpelösti :)

Tää ohje oli Kinuskikissan sivulta, sieltä löytyy muutenki kaikkee ihanaa matskuu,
suosittelen kaikille herkkusuille sitä!

Suolapähkinä-nougat-suklaacupcaket

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
150g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 pkt maraboun dubbelnougatia
1 levy tummaa suklaata (3 riviä täytteeseen, loput kuorrutukseen)
2 dl suolapähkinöitä
0,75 dl maitoa

Pilko  suklaa ja nougaa pieniksi paloiksi
Sekoita pähkinät ja pilkkomasi suklaa ja nougat keskenään sekaisin
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu hieman jäähtynyt rasva
Yhdistä kuivat ainekset keskenään
Lisää jauhoseos taikinaan, samanaikaisesti maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa
Sekoita taikina tasaiseksi seokseksi
Lusikoi taikina muffinssivuokiin
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia
Anna muffinssien jäähtyä
Kuorruta sulatetulla suklaalla ja ripottele suolapähkinöitä päälle
Nosta viileään kovettumaan

Enjoy! Nää kutkuttaa makuhermoja tosi kivasti :)

2 kommenttia:

  1. Kääk Laura! Nää näyttää ja kuulostaa niin hyviltä, että pitää ehkä huomenna kokeilla jotaki näistä, jos vaan ehdin :P nomnom!

    VastaaPoista
  2. Koklaa! Suosittelen noita makeita varsinki oikee lämpimästi, ne oli nii makuhermostoa kutkuttavia et järki pois! Herahti iha vesi kielelle ku ees puhuin niistä :D

    VastaaPoista