sunnuntai 19. elokuuta 2012

Onni 4v

Mun ihanalla duunikaverilla on ihana poika, Onni 4v, joka tykkää mun kakuista ihan mieltsinä. Tein viime vuonna sen 3v synttäreille pari kakkuu, ja Onni teki heti seuraaville synttäreille kans kakkutilauksen. Päiväkodissa asti oli kuultu että Onnin synttäreille tulee juustokakkuja, ja et "äitin vanha työkaveri tekee ne" :). Onneks en kuullu tätä markkinointia ku vasta sit ku kakut oli jo tehty, ku kuumotti muutenki jo kakkuilla pitkän kakuttomuustauon jälkeen.

Mitä sinne sit synty, ni oli seuraavat:

Suklaa-kuningatarkakku


Pohja:
kaurakeksejä
margariinia
(koska tein kaks kakkua samaan aikaan nii tein tuplasatsin heti, 
keksien ja margariinin määrä vaihtelee kakkuvuoan koon mukaan. 
Kahteen pohjaan laitoin 2pkt keksejä ja 150g margariinia, 
vuoat oli 28cm halkasijaltaan kummatkin.)

täyte 1:
2 dl kermaa
1 prk kuningatarrahkaa
100 g (½prk) maustamatonta tuorejuustoa
½ pss pakastevadelmia
mieltymyksen mukaan sokeria
2 valkuaista
4 liivatetta
liraus mehua tai vettä

täyte 2:
2 dl kermaa
½ prk vaniljarahkaa
100g (½prk) maustamatonta tuorejuustoa
130g maitosuklaata (pandan 1 levy)
2 valkuaista
3 liivatetta
liraus vettä (aikuisten makuun sopis kans joku makeempi likööri, esim baileys)




Valkosuklaa-sitruskakku

Pohja:

kaurakeksejä
margariinia



täyte 1:
2 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
100 g (½prk) maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan kuori raastettuna
1 limen kuori raastettuna
mieltymyksen mukaan sokeria
2 valkuaista
4 liivatetta
sitruunasta ja limestä puristettu mehu

täyte 2:
2 dl kermaa
½ prk vaniljarahkaa
100g (½prk) maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata (pandan 1 levy)
2 valkuaista
3 liivatetta
liraus vettä (aikuisten makuun sopis kans joku makeempi likööri, esim baileys)

*Liivatteet likoomaan, ettei unohu sit lopuks
*Murenna kaurakeksit ja miksaa sekaan sulatettu margariini, painele seos kakkuvuoan pohjalle
(koska tein kaks kakkua nii tein pohjat samalla kertaa ja tein tuplasatsin heti, keksien ja margariinin määrä vaihtelee kakkuvuoan koon mukaan. Kahteen pohjaan laitoin 2pkt keksejä ja 150g margariinia, vuoat oli 28cm halkasijaltaan kummatkin.)
*Vatkaa kerma
*Lisää sekaan rahka, tuorejuusto ja jäiset vadelmat/kuoriraaste/sulatettu suklaa
*Kuumenna neste ja liota liivatteet siihen, lisää täyteseokseen
*Vatkaa erillisessä kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja lisää täytteeseen nostellen
*Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun ensimmäinen täyte on kovettunut (muutaman tunnin tai mielummin yön yli) tee toinen täyte samalla tavalla ja kaada ensimmäisen täytteen päälle ja anna kovettua samalla lailla jääkaapissa.
*Koristeluun käytin tällä kertaa nonparelleja
Vaikka ite sanonkin, niin yllätyin iteki kuin hyviä näistä tuli. Juuston korvaaminen puoliks rahkalla teki niistä kirjaimellisesti suussasulavia! Järki lähti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti